Філарет сьогодні висвятить у сан єпископа скандального священика-перебіжчика

17.12.2019 13:59 9

Філарет сьогодні висвятить у сан єпископа скандального священика-перебіжчика

Почесний Патріарх Філарет сьогодні, 17 грудня, у Володимирському соборі хіротонізує Даниїла Кудибіна – священнослужителя, який вже встиг побувати у всіх православних юрисдикціях.

Про це у себе на Фейсбуці написав речник ПЦУ архиєпископ Євстратій (Зоря).

На думку речника ПЦУ, хіротонізуючи цього священнослужителя, владика Філарет чинить недобре, оскільки Даниїл Кудибін не достойний бути архиєреєм.

«Анаксіос! - Не достойний!

Почесний Патріарх Філарет має намір вчинити ганебну справу - «зробити архииєреєм» Даниїла Кудибіна.

Бродячого афериста, який за своє життя багато разів змінив юрисдикції та «юрисдикції». Який у середині 2000-х років вже був «єпископом» у «патріарха Мойсея» (Олега Кулика), звідки пішов до зборища самозванців під назвою «Українська Православна Церква в Америці» (у якій гуртувалися ті, хто розсварився з Олегом Куликом).

Побував він і в УАПЦ, і в УПЦ КП, де очікував і добивався, щоби бути єпископом (бо його раніше отримане від самозванців звання не могло бути визнане!) - але через численні скандали, що шлейфом тягнуться через його життя, замість бажаного начальницького положення отримував догани та виключення», - зазначив він.

Архиєпископ Євстратій зауважив, що навіть в оточенні почесного Патріарха соромляться того, що відбувається - ані повідомлень, ані фотографій офіційно не було поширено.

Речник ПЦУ також нагадав, що Священний Синод ПЦУ (Журнал №30 засідання від 24.06.19) ухвалив: «Визначити, що прийняття кліриками рукоположення у єпископський сан без обрання Священним Синодом Православної Церкви України є підставою для категоричної відмови у задоволенні їхніх можливих у майбутньому прохань бути прийнятими до складу єпископату Православної Церкви України.».

Як повідомляла РІСУ, 15 грудня 2019 року почесний Патріарх Філарет хіротонізував архимандрита Никодима (Кобзаря), клірика Сумської єпархії, у єпископа Сумського і Охтирського з дорученням тимчасового керування Полтавською єпархією.

Ще раніше владика Філарет, всупереч волі керівництва ПЦУ, висвятив у єпископи двох священнослужителів - архимандрита Андрія (Маруцака) та єромонаха Іллю (Зеленського).

Жодне з цих свячень не було визнано у ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/78218/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем бутсы для футбола У Сімферополі протестують проти приватного будівництва на місці палацу калги-султана XV–XVI ст. Где купить справки и дипломы в Украине Накрутить подписчиков на Телеграмм канал Лікування Пролежнів: Сучасні Методи та Особливості

Публикации