Філарет просить парламент ухвалити закон, де буде прописаний механізм переходу парафій

13.01.2019 1:40 9

Філарет просить парламент ухвалити закон, де буде прописаний механізм переходу парафій

Церква просить Верховну Раду України ухвалити закон, в якому буде визначений механізм обрання релігійного центру. Про це заявив владика Філарет, митрополит ПЦУ, патріарх колишньої УПЦ КП, в інтерв'ю одному з телеканалів, повідомляє"Релігія в Україні".

"Ми хочемо, щоб Верховна Рада прийняла закон, в якому б був визначений механізм обрання релігійного центру. Бо зараз закон є, що кожна парафія може обирати свій центр, але як обирати – нема. Тому ми просимо Верховну Раду прийняти такий закон", - сказав Філарет.

Він також пояснив, який механізм пропонують церковники. "Ми пропонуємо, щоб вся громада зійшлась під керівництвом чи настоятеля, чи під керівництвом сільської ради, провели парафіяльні збори і проголосували, до якої церкви вони хочуть належати: до української чи російської. Ми пропонуємо, якщо 2/3 проголосують за українську церкву, то храм належить українській церкві, якщо за російську церкву, значить храм буде належати російській церкві. Але ті, хто опинились в цій 1/3 мають право відкрити свою парафію, зареєструвати на російську чи українську церкву. Ми не хочемо ніякого насилля", - зазначив Філарет.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/legislation/74266/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выгодные тарифы на поставки интернета в Киеве Ракетки для бадминтона Медицинский журнал для вас Большой выбор качественной женской обуви из натуральной кожи по доступным ценам Профессиональная организация безопасности в Киеве

Публикации