Філарет просить Зеленського зупинити процес ліквідації УПЦ КП

01.08.2019 1:49 0

Філарет просить Зеленського зупинити процес ліквідації УПЦ КП

Екс-Предстоятель УПЦ КП Філарет звернувся до Володимира Зеленського з проханням зупинити ліквідацію УПЦ КП, яку готує Міністерство юстиції.

Текст звернення опубліковано на Фейсбук-сторінці УПЦ КП.

«До нас дійшла інформація, що Міністерство юстиції з 29.07.2019 року, почало процес ліквідаціїї Української Православної Церкви Київського Патріархату і позбавлення права юридичної особи Київської Патріархії УПЦ Київського Патріархату на підставі рішення ліквідаційної комісії, створеної керівництвом Православної Церкви України», - йдеться у документі.

Філарет просить Зеленського зупинити процес ліквідації Київського Патріархату.

«Цим листом повідомляємо Вас, що ні керівництво Православної Церкви України, ні створена ним ліквідаційна комісія не мають до Української Православної Церкви Київського Патріархату ніякого відношення.

Прошу Вашого безпосереднього втручання і припинення цього беззаконня», - просить владика Філарет.

У листі до Володимира Зеленського єрарх знову підняв тему Томосу, який нібито обманом нав’язали православниим українцям і текст якого ніхто, крім митрополита Епіфанія та Петра Порошенка, перед Об’єднавчим Собором у грудні 2018 року не бачив.

«В результаті прямого обману, в який безпосередньо був втягнутий Патріарх і Українська Православна Церква Київського Патріархату, при безпосередній антинародній участі П. Порошенка П.О., 6 січня 2019 року Україна отримала Томос про так звану «незалежність»», - зазначив він.

Також владика Філарет вкотре звинуватив Предстоятеля ПЦУ Епіфанія у «рейдерському» захопленні храмів та майна УПЦ КП.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/76698/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Радомышле готовится международная межконфессиональная конференция по работе с детьми-аутистами Врезные замки - высокое качество и доступные цены Вулкан игровые автоматы на деньги — только для смелых Єпископ УПЦ КП передав тренажери в обласний центр реабілітації дітей Професійний переклад угорської мови - успішно укладена угода

Публикации