Філарет налаштовує людей проти Митрополита Епіфанія

06.08.2019 21:10 0

Філарет налаштовує людей проти Митрополита Епіфанія

Почесний патріарх Православної Церкви України Філарет звинуватив Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія в тому, що він разом із чиновниками Міністерства культури України намагаються повністю знищити УПЦ Київського Патріархату і ліквідувати Київську Патріархію.

Про це йдеться у відеоролику, опублікованому на сторінці УПЦ КП у Facebook, повідомляє УНІАН.

Так, 4 серпня після Божественної Літургії у Володимирському соборі Філарет звернувся до вірян із проханням "молитвою і всіма законними діями захистити УПЦ КП і його самого від знищення, яке намагається вчинити керівництво ПЦУ та чиновники Мінкультури".

"Я звертаюся до вас. Я служив вам 53 роки в соборі, не пропускав жодної Літургії, жодного Богослужіння. І тепер мене викидають на вулицю. Тому я прошу вас - захистіть насамперед Київську Патріархію і захистіть мене як Патріарха, насамперед молитвами", - заявив Філарет.

Отриманий Україною Томос, за його словами, нічого не дав, а навпаки - узалежнив Українську Церкву від греків.

"Звертайтеся до влади, протестуйте. Але протестувати треба і проти Епіфанія, тому що під його керівництвом приймаються ці беззаконні рішення про ліквідацію Київської Патріархії і Київського Патріархату", - додав Філарет.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/76752/

Следующая новость
Предыдущая новость

Ритуальные услуги от похоронного бюро «Новая жизнь» в Минске Рыба под маринадом классический рецепт минтай Полезные советы по дому, саду и даже интернету всегда под рукой Бонусы в онлайн-казино выгода или сомнительное предложение? Качественное медицинское и косметологическое оборудование

Публикации