Філарет нагадує дипломатам, що УПЦ КП вдвічі більша від УПЦ (МП)

31.10.2017 14:04 6

Філарет нагадує дипломатам, що УПЦ КП вдвічі більша від УПЦ (МП)

Представник Посольства Німеччини передав вітання від посла та відзначив, що УПЦ Київського Патріархату є чинником суспільного розвитку в Україні.
Філарет повідомив, що УПЦ Київського Патріархату вдвічі більша від УПЦ Московського Патріархату. "Зараз Київський Патріархат підтримує 44-48% населення України, а Московський Патріархат 20-24%, тобто вдвічі менше, але двадцять років тому було навпаки", – сказав патріарх Філарет, маючи на увазі соціологічні дані за останні роки. Також владика проінформував про діяльність Церкви у Збройних Силах України та охарактеризував роль військових священників.
Під час зустрічі патріарх Філарет відповів на запитання поставлені Себастьяном Ґроміґом щодо діяльності представників УПЦ Київського Патріархату в загальноосвітніх школах.
"В загальноосвітніх школах християнська етика викладається, але на добровільних началах. Тобто якщо батьки хочуть щоб діти навчалися релігії, то мають можливість, а якщо батьки не хочуть, то їх не примушують. Викладають в переважній більшості священики, але не лише священики, а й викладають педагоги, якщо вони мають відповідну освіту. У 80-90% шкіл на Західній Україні викладається цей предмет, а чим далі на Схід тим у меншій кількості шкіл викладаються уроки християнської етики", – зауважив патріарх Філарет.
Під час зустрічі було обговорено широке коло питань, зокрема стан парафій Київського Патріархату в Німеччині, звершення реформ та перспективи розвитку України як держави.
Окрім капеланського служіння, Себастьян Ґроміґ відзначив активну діяльність Київського Патріархату у сфері соціального служіння. "Війна спонукала нашу Церкву займатися активно соціальним служінням. Ми створили Синодальний відділ соціального служіння і через цей відділ ми допомагаємо: по-перше армії, а по-друге тим людям, які постраждали і страждають від цієї війни на сході. Ми допомагаємо їм одягом, їжею, медикаментами. Дітям купуємо книги для шкіл, влаштовуємо для них спеціальні культурні програми і таким чином допомагаємо. І в цьому відношенні нам допомагають Церкви та організації європейські в тому числі й німецькі", – підсумував патріарх.
Наприкінці зустрічі він подарував гостеві нові друковані видання Київської Патріархії.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Минеральные удобрения для цветоводства и сельского хозяйства Киевские итальянские пиццерии Где купить диплом техникума или ВУЗа Что такое гипноз: правда и мифы Перевозка тел умерших в любую точку мира

Публикации