Філарет заявив, що його примушують бути в складі ПЦУ

01.08.2019 20:00 6

Філарет заявив, що його примушують бути в складі ПЦУ

Почесний Патріарх Православної Церкви України Філарет заявив, що його примушують бути в складі ПЦУ, але він не хоче. Як передає УНІАН, про це він сказав на прес-конференції в Києві.

«Нас турбує, що Синод ПЦУ 27 липня 2019 року створив ліквідаційну комісію з ліквідації та передачі всього майна Київської Патріархії Київській митрополії ПЦУ. На якій підставі інша Церква повинна передати своє майно, свої фінанси, свої права іншій Церкві. Це одне і теж, що прийняти постанову про ліквідацію УПЦ МП і вимагати від неї ліквідації та передачі всього майна до Київської митрополії ПЦУ», - заявив він.

При цьому почесний Патріарх Філарет назвав УПЦ Московського Патріархату «незалежною Церквою». На його переконання, ліквідація УПЦ КП та передача майна до ПЦУ є нібито «втручанням в справи іншої Церкви».

«До нашої Церкви ця постанова про створення ліквідаційної комісії не має ніякого стосунку. Ми не сприймаємо цю комісію, тому що це є порушенням і канонів, і порушенням законів України, тому що порушуються свобода і права людини», - стверджує він.

«Будь-який громадянин має право сповідувати будь-яку віру і належати до будь-якої Церкви, до якої він хоче. А нас примушують бути в складі ПЦУ, бути в підпорядкуванні Константинопольського Патріархату, а ми не хочемо цього. Ми хочемо мати в Україні свою незалежну самостійну Церкву, яка буде служити інтересам і народу, і держави», - наголосив почесний Патріарх Філарет.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/76709/

Следующая новость
Предыдущая новость

Сайт о неопознанном и неизведанном Купить фотообои по лучшей цене Броши из бисера на фетре Онлайн-казино PointLoto – лучшие азартные развлечения для геймеров Глушилки gps по отличной цене

Публикации