Філарет вважає, що Мінюст без його згоди не має права ліквідувати УПЦ КП

01.08.2019 9:58 0

Філарет вважає, що Мінюст без його згоди не має права ліквідувати УПЦ КП

Колишній Предстоятель УПЦ КП Філарет стверджує, що не звертався до Міністерства юстиції та Мінкультури з заявою про скасування реєстрації Київської Патріархії УПЦ КП.

Про це він заявив під час прес-конференції, повідомляє Укрінформ.

“Що нас особливо турбує, що і Міністерство культури, і Міністерство юстиції теж прийняли рішення про зняття з реєстрації Київської Патріархії. Цього права вони не мають. Чому не мають? Тому що я не звертався до них про ліквідацію Київської Патріархії. А без звернення Патріарха або керівника тієї чи іншої навіть єпархії Міністерство юстиції, Міністерство культури не мають права ні реєструвати, ні знімати з реєстрації”, - заявив владика.

Він додав, що є єпархії, котрі перереєстрували свої статути з Київського Патріархату на Православну Церкву України. Проте, за словами Філарета, Київська Патріархія "не подавала прохання про реєстрацію на ПЦУ".

“А раз ми не подавали, то Міністерство юстиції не має права без нашої згоди, без нашого прохання знімати нас із реєстрації. І тому ми подали в суд на Міністерство культури, яке незаконно зняло з реєстрації Київську Патріархію та Українську Православну Церкву Київського Патріархату. Суду поки що не було, але позов ми подали”, - зазначив єрарх.

Раніше почесний Патріарх Філарет звернувся до міністра юстиції Павла Петренка з проханням не скасовувати реєстрацію Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Водночас, Міністерство культури опублікувало заяву, в якій зазначено, що УПЦ КП припинила своє існування шляхом об’єднання і приєднання до Православної Церкви України.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/76706/

Следующая новость
Предыдущая новость

Туристические коврики разных видов и цветов Психологический портрет личности: какую суть несут черты Азартные игры Вулкан казино Что такое биткоин майнер? Зачем ставят свечи в храмах?

Публикации