Філарета не розчулило рішення Синоду ПЦУ, він попередив про боротьбу до останнього за Київський Патріархат

07.12.2019 11:49 0

Почесний патріарх Православної Церкви України, котрий заявив про своє повернення до ліквідованого Київського Патріархату, оприлюднив заяву з приводу рішень останнього синоду ПЦУ. В ній владика Філарет в саркастичній формі висловив подяку за дозвіл йому надалі користуватися приміщеннями в центрі Києва, зокрема Володимирським собором.

"Дякую предстоятелю блаженнішому митрополиту Епіфанію та священному Синоду Православної Церкви України, що на своєму засіданні 5 грудня 2019 року виявили до мене милість: не викинули 90-літнього патріарха на вулицю, як збирались це зробити, а залишили пожиттєво проживати в приміщенні Київської Патріархії на вул. Пушкінській, 36, яке я побудував у тяжкі для Церкви радянські часи, і служити у Володимирському соборі. Ще раз дякую за те, що совість не дозволила зробити такий злочин", - зауважив він. Про це інформує ТСН.

Філарет також попередив, що "виступав і буде виступати до кінця життя" проти "рейдерського захоплення майна Київської Патріархії" по всій Україні, а повідомлення про завершення ліквідації УПЦ КП є неправдою. "Ми будемо боротись за Київський Патріархат до останнього", - пообіцяв патріарх. І пояснив, що вважає свою Церкву єдиною українською, тоді як ПЦУ нібито підпала під залежність від греків, "і, як мені здається, несвідомо готує релігійну війну в Україні".

Як повідомлялося, для почесного патріарха Філарета створять релігійну організацію в складі Православної Церкви України у формі місії. Таке рішення ухвалили в четвер, 5 грудня, під час засідання священного синоду ПЦУ у зв'язку із завершенням процедури ліквідації УПЦ КП. З огляду на минулі заслуги в розвитку церкви, Філарету залишили право на пожиттєве проживання і використання для своєї діяльності комплексу будівель за адресою місто Київ, вулиця Пушкінська, 36. Також до кінця життя патріарх може здійснювати богослужіння у Володимирському соборі в столиці. Крім того, на засіданні було ухвалено, що за рахунок відрахувань від Володимирського собору і добровільних пожертвувань буде фінансуватися довічне матеріальне утримання Філарета.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/78090/

Следующая новость
Предыдущая новость

Разные виды ДСП для вашего ремонта, строительства и не только Ремонт квартиры в Киеве: быстро и качественно Что ждет человека после Смерти? Тотал больше в футболе: Что это и как это влияет на игру? 10 простых способов улучшить интерьер квартиры

Публикации