Фундамент нашого дому - єдина незалежна соборна Україна з нерозділеною Церквою, - Петро Порошенко у День Соборності

23.01.2019 7:54 0

Фундамент нашого дому - єдина незалежна соборна Україна з нерозділеною Церквою, - Петро Порошенко у День Соборності

«Ми твердо знаємо, яким має бути фундамент нашого дому. Ми знаємо, що у нього є ще одна незамінна опора, основа нашої духовної незалежності. Ми не можемо йти обраним нами шляхом, якщо українська православна громада розділена. Маємо позбавити ворога такого інструменту – інструменту послаблення нашої державності, інструменту як залежність Церкви від Москви, від впливу країни-агресора», - сказав Глава держави під час виступу на урочистостях з нагоди Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

За словами Президента, створення Православної Церкви України ще раз продемонструвало силу єдності: «Ми вкотре пересвідчилися – коли ми єдині, для нас немає нічого неможливого. Те, що роками десятиліттями, століттями здавалося недосяжним - збулося. Прийшов час, щоб на цьому духовному фундаменті, непідвласному жодним підступам ворога, ми продовжили будувати спільний мирний, процвітаючий, спільний для всіх українській дім. Томос – це ще один символ нашої незалежності, і державної, і духовної».

Петро Порошенко наголосив, що княгиня Ольга, князі Володимир Великий, Ярослав Мудрий і Володимир Мономах – це є київські, українські, а не московські, російські володарі. Рівноапостольний Володимир охрестив свій народ у Києві, де тисячоліттями все стоїть на своєму місці: і фундаменти Десятинної церкви, і Свята Софія, і храм Спаса на Берестові, і Києво-Печерська лавра. Золотоверхий Київ в нашій традиції давно став «новим Єрусалимом».

Президент пригадав, що саме так називав Київ і колишній Предстоятель УПЦ (МП) Митрополит Володимир (Сабодан), заповідаючи своєму наступникові об’єднатися з усіма православними України в єдину помісну Церкву.

Петро Порошенко порадив, щоб до цих слів щирого християнина і патріота нашої землі прислухалися всі, хто сьогодні вирішує, ставати членами Православної Церкви України, чи залишатися в Церкві московській.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/74410/

Следующая новость
Предыдущая новость

Популярные молодёжные бренды: принт на одежде Streetwear Бетономешалка - устройство и применение Виробник «Valeotrikotage» ознайомить вас з чотирма перевагами дитячого трикотажу Качественные сертифицированные чехлы для телефонов Увлекательные горящие туры за границу

Публикации