ФСБ ні перед чим не зупиниться, щоби зірвати надання Томому УПЦ, - Людмила Филипович

21.05.2018 14:04 3

ФСБ ні перед чим не зупиниться, щоби зірвати надання Томому УПЦ, - Людмила Филипович

Росія піде на все, аж до усунення Константинопольського Патріарха Варфоломія, щоб запобігти наданню автокефалії Українській Церкві.

Про це в ефірі програми "Кворум" на Обозревателе заявила заввідділом історії релігії Інституту філософії НАНУ Людмила Филипович.

"Точно є вплив на президента Туреччини Реджепа Ердогана, є погрози, що не поїдуть до вас російські туристи, "ми їх не пустимо, і ваша економіка впаде". А знаючи російські ФСБшні методи боротьби з неугодними, і отруїти можуть Патріарха Константинопольського Варфоломія, і тиснути на членів Синоду. Там будуть використовувати всі мислимі і немислимі способи, щоб не дати Україні цієї автокефалії", - вважає вона.

За її словами, про це свідчать і заяви багатьох "воцерковлених" експертів.

"Почитайте Кирила Фролова (глава так званого "Союзу православних громадян"), який пише, що в Києві проллються ріки крові, що тут буде страшний розкол. Нам намалювали фактично апокаліптичну картину", - додала професор.

При цьому Филипович наголосила, що тиск на Константинополь та інші Патріархати вже чиниться.

"Варфоломію листи пишуть під копірку, що "ми проти надання автокефалії розкольникам". Бланки, сама особисто бачила, поширюються через різні храми, де в обов'язковому порядку бабусі заповнюють цей бланк. Я вже не кажу про той вояж, який здійснив Іларіон Алфєєв (вікарій Патріарха РПЦ Кирила. - Ред.), об'їздивши всі історичні Патріархати і попередивши, що "якщо ви підтримаєте автокефалію Української Церкви, то горіти вам у пеклі", - розповіла релігієзнавець.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71200/

Следующая новость
Предыдущая новость

Быстрый и качественный ремонт кофе машины Saeco Медичне обладнання для діагностики захворювань, реанімацій, операційних, кардіології, гінекології «Грецький» храм у Ніжині знову відкрив двері для парафіян Только качественный и оригинальный инструмент на любой вкус Стоматология Люми-Дент в Киеве на Оболони

Публикации