ФСБ залучає завербованих українців до боротьби проти автокефалії УПЦ

11.06.2018 13:15 3

ФСБ залучає завербованих українців до боротьби проти автокефалії УПЦ

Російські спецслужби націлюють раніше завербованих українців до активної участі у заходах на підтримку УПЦ (МП). Про це у себе на Фейсбуці написав Дмитро Тимчук – координатор групи «Інформаційний опір», нардний депутат.

«За інформацією ІС, співробітники ФСБ РФ, які представляють структурні підрозділи цієї спецслужби в Курській області (РФ) вздовж українсько-російського кордону, проводять системну роботу із залучення завербованих раніше на компрометуючій основі українських громадян (одна з категорій - контрабандисти) до активної участі в заходах на підтримку УПЦ (МП) на території України в контексті можливого надання автокефалії Українській Церкві», - зазначив він.

«Також, за наявними даними, в пунктах пропуску на українсько-російському кордоні з боку РФ співробітниками (під прикриттям) і агентурою ФСБ РФ проводяться системні заходи ідеологічної обробки і психологічного впливу на громадян України, особливо жіночої статі похилого віку, які часто відвідують Росію і мають там родичів. Основна теза, яку наводять - це недопущення будь-якою ціною «розколу Церкви» (РПЦ - УПЦ (МП)), що «об'єднує братські слов'янські народи»», - повідомив Дмитро Тимчук.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/71410/

Следующая новость
Предыдущая новость

Развлечения, которые приносят реальную прибыль Впливовий український політик, прихожанин і меценат УПЦ, підтримав бажання президента прискорити автокефалію Строительство бассейнов под заказ Молоді греко-католики створюють спільноту «Покоління Любомира» Изготовление мебели по индивидуальным размерам

Публикации