Фрагменти іконостасу Миколаївської церкви у Золочеві залишаться у храмі ще на 5 років

30.03.2018 17:54 3

Фрагменти іконостасу Миколаївської церкви у Золочеві залишаться у храмі ще на 5 років

Питання щодо фрагментів іконостасу із Миколаївської церкви у Золочеві вирішено позитивно. Про це у телефонній розмові “Золочів.нет” повідомив ігумен монастиря отців Василіян, отець Августин Шоп’як.

28 березня 2018 року о. Августин їздив до Львова, де зустрічався із представниками Міністерства культури та керівництвом Львівської галереї мистецтв.

Священик розповів, що питання вирішилося позитивно, все погодили, і з понеділка мають підписати документи на продовження перебування фігур у храмі ще на 5 років.

Як РІСУ повідомляла, п'ять фрагментів іконостасу із церкви святого Миколая УГКЦ у Золочеві на Львівщині можуть забрати до фондосховища Львівської національної галереї мистецтв. Всі ці скульптури ХVІІІ століття є власністю галереї і були передані золочівській церкві лише на п'ять років. Якраз зараз минає термін депозиту. Про те, що скульптури можуть забрати з церкви і передати до фондосховища галереї Львівської національної галереї мистецтв ім. Бориса Возницького 25 березня повідомив настоятель храму отець Августин. Через це у неділю біля храму зібралися прихожани церкви, які виступили проти такої передачі.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/sacral_art/70647/

Следующая новость
Предыдущая новость

Samsung J7-2017 один из самых ярких представителей класса бюджетных смартфонов Школьные рюкзаки и канцелярские товары оптом Как найти работу моряку? Оперативные услуги ритуальной компании в Москве "Amnesty International" видит "агрессивное наступление" конфессий на парламент Украины

Публикации