Фейкові новини стануть темою послання Папи Римського на Всесвітній день соціальних комунікацій

30.09.2017 21:10 9

Папа Франциск оголосив тему наступного Всесвітнього дня соціальних комунікацій: «Істина зробить вас вільними (Ів. 8,32). Фальшиві новини і журналістика миру». Послання буде оприлюднене 24 січня, в День святого Франциска Сальського, який є покровителем журналістів. День соціальних комунікацій 2018 року відзначатимуть 13 травня.

Як інформує Радіо Ватикан, таку тему Папа обрав, тому що “Церква бажає внести свій вклад, пропонуючи задуматися над причинами, логікою і наслідками дезінформації в мас-медіа, і допомогти розвитку професійної журналістики, яка завжди прагне до істини , і журналістики миру, яка що пропагує порозуміння між людьми”.

“Фальшиві, або «фейковий», новини - це позбавлена ​​підстав інформація, яка сприяє поляризації думок. Фальшиві новини, тобто навмисне спотворення фактів, ведуть до наслідків на індивідуальному і на колективному рівнях”, - йдеться у повідомленні Радіо Ватикан.

Довідка:

Всесвітній день соціальних комунікацій - це єдиний всесвітній день, встановлений Другим Ватиканським собором. Він був встановлений декретом «Inter mirifica» (1963 г.). Всесвітній день соціальних комунікацій відзначається в неділю перед П'ятидесятницею. Наступний, 52-й Всесвітній день соціальних комунікацій, відбудеться 13 травня 2018 року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/68436/

Следующая новость
Предыдущая новость

Митрополит УПЦ відсвяткував у Севастополі день військово-морського флоту Росії Сильная личность примеры великих людей ГДЗ по ОБЖ - восьмиклассник поймет Вячеслав Моше Кантор – великий человек современности Сайт о неопознанном и неизведанном

Публикации