У 95 країнах світу сьогодні завершиться акція "Всесвітній шабат"

28.10.2017 16:35 3

У 95 країнах світу сьогодні завершиться акція

Акція «Всесвітній шабат» відбувається в 1400 містах 95 країн світу. Вона розпочалася о 17.25 , 27 жовтня, і закінчиться о 18.31 в суботу, повідомляє проект "Єврейські новини".

Ініціатива належить головному рабину ПАР Уоррену Голдштейну, який запропонував нерелігійним євреїв з усього світу хоча б один раз у році дотримати шабату.

Перша акція пройшла в 2015 році і швидко завоювала популярність у різних країнах, від Індії і Намібії до США та Аргентини. До неї приєдналися актриса Маїму Бялік і співачка Пола Абдул. Згідно з картою на сайті проекту, в акції «Всесвітній шабат» беруть участь Київ, Харків та Запоріжжя.

Напередодні шабату, 26 жовтня Єврейська громада Донбасу запросила киянок разом спекти халу. «Міжнародний проект - це можливість для всього єврейського світу разом виконати заповідь суботи. Це лише один шабат. Це може зробити кожен. Шабат дозволяє нам відволіктися від усього, що турбує і непокоїть, тисне на нас у повсякденному житті», - сказав рабин Голдштейн.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/68782/

Следующая новость
Предыдущая новость

Организация вывоза мусора контейнером Большой выбор качественных электрокаминов от мировых производителей Реализация проектов на основе социального бизнеса Христианские мультфильмы для детей «Папа для України» відправляє 86 дітей із зони АТО на відпочинок у Хорватію

Публикации