У Чернівцях служителі УПЦ КП і УПЦ (МП) обговорювали питання подолання розколу

13.07.2018 17:26 9

У Чернівцях служителі УПЦ КП і УПЦ (МП) обговорювали питання подолання розколу

У заході взяли участь митрополит Чернівецький і Буковинський УПЦ Київського Патріархату Данило, архієпископ Чернівецький і Кіцманський УПЦ Київського Патріархату Онуфрій, секретар Чернівецько-Буковинської єпархії, архімандрит УПЦ (МП) Нікіта, духовенство краю, представники влади.
На заході було надано відповіді щодо перебігу цьогорічних святкувань річниці хрещення Русі-України у Чернівецькій області і загалом у державі, ініціатив президента й українських Православних Церков у справі інституювання в Україні помісної Православної Церкви та отримання томосу про визнання її автокефалії вселенським православ’ям.
Між духовенством УПЦ КП та УПЦ (МП) виникли суперечки щодо об’єднання Церкви.
"Народ хоче, аби наші церкви об’єдналися. Ми цього хочемо, але нам на зустріч не простягають руку. Дуже добре, що до влади прийшов такий чоловік, як Петро Олексійович [Порошенко]. Він розуміє, як важливо це для країни. Я знав особисто президента ще до того, як він ним став. І знаю його ставлення до Московського патріархату", - сказав архієпископ Онуфрій.
Представник УПЦ (МП) архімандрит Нікіта не погодився з позицією Онуфрія. Він висловив свої сумніви щодо "законності діяльності Київського Патріархату".
Суперечки між священиками тривали понад дві години. Одні інших звинувачували у призупиненні процесу об’єднання церкви, також звучали закиди щодо того, хто кому що винен. Насамкінець учасники прес-конференції дійшли до висновку про необхідність сідати за стіл переговорів.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Переваги курортного селища Реле напряжения, защита электроприборов. Концерт Мамахохотала в Киеве Христианские иконы по доступным ценам Где эффективно играть в видеослоты на деньги?

Публикации