У Чернівцях відкрилася різдвяна шопка, а Миколай підготував подарунки для дітей воїнів

19.12.2017 17:21 15

У Чернівцях відкрилася різдвяна шопка, а Миколай підготував подарунки для дітей воїнів

Вже вчетверте на Центральній площі міста перед міською радою встановлюють вертеп. Але цього року відкриття різдвяної шопки було дещо іншим, ніж минулоріч. Адже тут зібралися не лише чернівчани, духовенство греко-та римо-католицької Церков, влада міста, волонтери, а й родини загиблих у новітній російсько-українській війні. Саме для їхніх діток підготували багато подарунків.

Вертеп вперше освятив єпископ нової Чернівецької єпархії УГКЦ Йосафат (Мощич). А саму шопку прикрашають дві ялинки обабіч, на ній цього разу красуються новорічні іграшки із Святим Миколаєм, Різдвом, Янголятами, інформує кореспондент РІСУ Наталія Фещук.

«Святий Миколай-Чудотворець – це символ перемоги, адже у перекладі з грецької це ім’я означає “перемога народу”. А хто нам виборює зараз перемогу? Наші воїни. Тому ми всі у великому боргу перед загиблими хлопцями, їхніми родинами і дітьми, - розповідає Галина Абрам’юк, заступник директора Чернівецької гімназії №5, координатор волонтерської організації “Буковина – українському війську”, яка організувала це свято. – І ми вирішили запросити всіх діток загиблих воїнів. А це 27-ть хлопчиків та дівчаток, не всі прийшли, але подарунки отримають всі».

Чернівці-2.jpg

Солодкі подарунки кожній дитині дарував міський голова Олексій Каспрук. Також з подарунками прийшли від Чернівецького обласного об’єднання “Самопоміч” в особі голови Наталії Райлян. А завдяки меценату багатьох добрих справ у місті, директору ТОВ “Рома” Роману Клічуку кожна дитина загиблого героя отримала зарядні пристрої для телефона (павербанк), пледи, фрукти і солодощі.

подарунки_w.jpg

Чернівці-3.jpg

Завдячуючи дітям гімназії №5, вокальному колективу палацу "Юність Буковини" та композитору і музиканту Любомиру Равлюку, урочисте відкриття шопки було яскравим і музичним і, звісно, з колядкою. Всі присутні на святі отримали від гімназистів здобу, випечену у формі пташок. Такі солодощі щороку випікаються саме у цій місцевій гімназії до дня Святого Миколая. А владиці Йосафату діти подарували образ Святого Йосафата.

Чернівці-4.jpg

«Ми зібралися тут, щоб освятити шопку і таким чином відкрити приготування до свят, які триватимуть аж до Богоявлення, - сказав владика Йосафат (Мощич). - Коли ми чекаємо дома гостей, то готуємося з духом радості, прибираємо домівку, ставимо на стіл все краще. Так само і до народження Христа ми маємо приготуватися з духом радості».

Чернівці-6.jpg

«Ми хочемо, що у нас у Чернівцях був символ духовності - ця шопка, - зауважила начальник управління культури Чернівецької міської ради Юлія Сафтенко. - Знаємо з минулого року, як люди сюди приходять, фотографуються. Шопка світиться вночі вогнями. Я думаю, що ця шопка однозначно прикрашає і наше місто, і Центральну площу.Але, повірте, шопка буде не просто такою собі фотозоною. Біля неї будуть колядувати, а діти будуть засівати».

Світлини автора

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/69434/

Следующая новость
Предыдущая новость

В Івано-Франківську освятять першу церкву для дітей Барселона – отражение испанского характера Купить софтшелл куртку онлайн Преимущества казино Pin-Up, особенности и варианты игры Ответы на основные вопросы о ЭЦП в системе электронного документооборота

Публикации