У Хмельницькому судили крадія церковних ікон

25.05.2019 13:29 0

У Хмельницькому судили крадія церковних ікон

Хмельницький міськрайонний суд визнав винним Геннадія Бондара у крадіжках ікон (ч.1 ст.185, ч.2 ст.185 КК України) і призначив покарання у вигляді двох років позбавлення волі, замінивши реальний термін на іспитовий строк на 1 рік.

Про це свідчить вирок суду від 14 травня, повідомляє видання Крапки.

За матеріалами справи обвинувачений 25 лютого цього року викрав зі Спасо-Преображенського храму УПЦ МП, що на вул. Молодіжна, 2/3 у Хмельницькому, ікону Успіння Богородиці, чим заподіяв релігійній громаді храму матеріальну шкоду в розмірі 4276,80 грн.

Того ж дня він викрав з церкви Різдва Пресвятої Богородиці, що на вул.Вайсера, 15 у Хмельницькому, ікону Побиття Вифлеємських немовлят, чим заподіяв релігійній громаді церкви матеріальну шкоду в розмірі 505,44 грн.

26 лютого Бондар викрав з церкви Свято-Покровський кафедральний собор, що на вул.Володимирській 113 у Хмельницькому, ікону Ксенії Петербурзької, чим заподіяв релігійній громаді церкви матеріальну шкоду в розмірі 466,56 грн.

28 лютого викрав з церкви Різдва Пресвятої Богородиці ікону, чим заподіяв релігійній громаді церкви матеріальну шкоду в розмірі 609,12 грн.

У суді обвинувачений та потерпілі у справі уклали угоди про примирення на таких умовах: Бондар беззастережно визнав винуватість, примирився з потерпілими, зобов’язався публічно вибачитись.

Також сторони погодили застосування обвинуваченому остаточне покарання у виді 2 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на підставі ст.75 КК України.

У підсумку суд затвердив угоди про примирення.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/scandals/75924/

Следующая новость
Предыдущая новость

Старовинну ікону підмінили у церкві на Тернопільщині Широкоформатная печать баннеров в Одессе Правильный подход к инвестициям Строительство домов под ключ в Алматы Великолепный каталог продукции для детей и их мам

Публикации