У Харкові відбувся круглий стіл про досвід Харківського регіону у міжрелігійному діалозі

19.11.2018 22:48 3

У Харкові відбувся круглий стіл про досвід Харківського регіону у міжрелігійному діалозі

Метою круглого столу було виявити основні проблеми Харківщини, які є причинами різного роду конфліктів в регіоні та стоять на перешкоді розбудови миру, а також представити окремі висновки щодо можливих шляхів і перспектив їх вирішення на локальному та національному рівнях. У ході зустрічі було проаналізовано сучасні виклики для українського суспільства, які стоять на шляху до діалогу, і сформовано практичні рекомендації – стратегію розбудови миру і справедливого суспільства в Україні.
У круглому столі взяли участь владика Василь, екзарх Харківський УГКЦ, архієпископ Харківський і Полтавський Ігор - керуючий Харківсько-Полтавської єпархії УАПЦ, що зареєстрована як ХПЄ УАПЦ (оновлена), представники УПЦ КП, УПЦ (МП), мусульманської громади, християн віри євангельської, лютеранської Церкви, Українського біблійного товариства, а також харківської міської і обласної ради та громадської організації “Рада мирних ініціатив”.
У вітальному слові владика Василь насамперед наголосив на мирних міжрелігійних відносинах у Харкові, згадавши про спільні січневі моління за єдність між християнами, які щороку відбуваються почергово у храмах різних конфесій. “Спільна молитва, спільні зустрічі і благодійна діяльність – це ті чинники, які допомагають у розбудові миру. Ми повинні поважати рішення людини щодо вибору релігії, а не нав’язувати свою чи ворожо наставляти до іншої”, – зазначив архиєрей.
У першій панельній дискусії обговорювали питання, які кроки необхідно зробити владі, Церкві та представникам громадянського суспільства для розбудови та утвердження миру в Україні.
Тему “Регіональний внесок (Львів, Київ, Харків) до подолання локальних конфліктів та непорозуміння. Чи помітні ці зміни на національному рівні?” на другій панельній дискусії розкрив о. Андрій Нагірняк, віце-президент МБФ “Карітас України”. Опісля було обговорено стратегію участі Церков та релігійних організацій у миробудуванні, а також йшлося про діалог в умовах конфлікту.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности и специфика шоссейных квадроциклов Igra-Slot - сайт, где осуществляются желания при игре в бесплатные видеослоты Де відпочивати на Закарпатті? На Косівщині покійників до церкви переправляють канатною дорогою На сайте Луганского университета УПЦ висит благодарность за "огромный вклад в дело победы нашей армии над ненавистной хунтой"

Публикации