У Філарета пообіцяли реакцію на рішення Синоду ПЦУ

26.06.2019 6:21 0

У Філарета пообіцяли реакцію на рішення Синоду ПЦУ

Швидкої реакції почесного патріарха Філарета на рішення Синоду Православної Церкви України не сталося. В оточенні владики також відмовилися коментувати засідання архієреїв канонічної автокефальної помісної церкви, йдеться в сюжеті ТСН.

Натомість у Філарета пообіцяли, що найближчим часом почесний патріарх вийде до журналістів з брифінгом. На ньому він дасть оцінку рішенням синоду ПЦУ та відповість на запитання журналістів.

Філарет більше не керує Київською єпархією, всі столичні храми та монастирі відтепер підпорядковані митрополиту Епіфанію. Чи одностайно підтримали рішення звільнити Філарета і як реагуватиме на це Почесний патріарх – ТСН з'ясовувала.

Перед засіданням синоду предстоятеля церкви владику Епіфанія на території собору святої Софії "перехопив" помічник Філарета з текою паперів. Він привітався, віддав документи митрополиту Київському і всієї України та швидко зник. У теці були рішення так званого помісного собору, що відбувся минулого четверга та декларував відновлення УПЦ Київського патріархату. Сам Філарет на синод не прийшов.

Засідання синоду тривало п’ять годин і було присвячено здебільшого саме діям почесного патріарха. В підсумку Філарета вирішили не виганяти зі складу єпископату, але ПЦУ підпорядкувала собі всі церкви Київської єпархії та забрала повноваження у Філарета суттєво обмежила у правах і залишила право на оскарження цих дій.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/uoc_kp/76274/

Следующая новость
Предыдущая новость

FoodEx - правильне харчування з доставкою додому УПЦ долучилась до свята річниці створення Національної поліції Бисквит классический рецепт в духовке пышный Качественное теплотехническое оборудование от фирмы Opeks Energy Газорегуляторный пункт от компании EKOIN

Публикации