У Тернополі почесний Патріарх Філарет молився за успіх об'єднання Українського Православ'я

19.12.2018 10:30 6

У Тернополі почесний Патріарх Філарет молився за успіх об'єднання Українського Православ'я

18 грудня у тернопільському храмі Воздвиження Чесного Хреста Патріарх Філарет звершив подячний молебень за отримання Патріаршого і Синодального Томосу про автокефалію та утворення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні. Про це інформує прес-служба Тернопільської міської ради.

У Богослужінні взяли участь Президент України Петро Порошенко, очільник Тернополя Сергій Надал, представники місцевої влади, духовенства, військовослужбовці та сотні вірян.

«Цей акт має епохальне значення, тому що за всю тисячолітню історію ми ніколи не мали визнаної автокефальної української Церкви. Ми боролися, та нас перемагали. А сьогодні ми маємо визнану українську автокефальну Церкву. Ми зуміли об’єднатися. І створення єдиної Православної Церкви в Україні - це міцна основа для нашої української держави», – проголосив у своїй промові Патріарх Філарет.

Під час вітання парафіян зі створенням нової Української помісної православної Церкви, Петро Порошенко наголосив, що українці не є свідками цієї величної події в історії, вони є її творцями та безпосередніми учасниками цього величного таїнства.

Нагадаємо, 15 грудня на Об'єднавчому соборі в Києві створили Православну церкву України. Предстоятелем Православної Церви України обрали Митрополита Епіфанія.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/orthodox/ocu/73973/

Следующая новость
Предыдущая новость

Функциональная мебель: выбираем диван Лучшая стоматологическая клиника Диваны прямые, угловые и детские на складе в Киеве Как играть в виртуальном казино Кинг Арт-проект Narciss Me

Публикации