У Сімферополі єпархія РПЦвУ благословила показ фільмів про бойовиків “ДНР” і анексію Криму

29.10.2019 13:14 6

З благословення митрополита Сімферопольського і Кримського Лазаря, члена Синоду РПЦ в Україні (УПЦ МП), у Севастополі відбувся кінофестиваль “Святий Володимир”, в рамках якого презентували фільми про бойовиків “ДНР” і анексію Криму.

Фестиваль пройшов 19-24 жовтня коштом Міністерства культури Російської Федерації та Фонду президентських грантів Володимира Путіна, за підтримки Чорноморського флоту РФ і уряду Севастополя, повідомляє “Релігія в Україні” з посиланням на сайт Кримської єпархії РПЦвУ та Кrymr.com.

Організатори позиціонують захід як “фестиваль фільмів духовно-морального змісту”. До його програми увійшли декілька стрічок про анексію Криму (“Севастополь: вивчені уроки української історії”, “Крим: хроніка Російської весни”), а також фільми про бойовиків “ДНР”, про воєнні події в Сербії і в історії Росії.

На відкритті 19 жовтня в Будинку офіцерів Чорноморського флоту РФ (вул. Леніна, 9) виступила солістка Великого театру з Москви Оксана Ліснича. Вона виконала уривок з опери Бородіна “Князь Ігор”. Організатори повідомили, що так вони хотіли “відтворити атмосферу Київської Русі”. У церемонії відкриття фестивалю брали участь також народний артист Росії Юрій Назаров, артист Кирило Полухін, актор театру і кіно Валерій Гришко, актриса Марія Белоненко.

У програмі вечора відбулася церемонія спецпогашення: в честь 5-річчя фестивалю “Пошта Росії” випустила спеціальний поштовий штемпель, на якому зафіксована дата відкриття і логотип фестивалю “Святий Володимир”.

Журі фестивалю “Святий Володимир” очолює заслужений діяч мистецтв Російської Федерації, кінорежисер Юрій Кара. Інші члени журі: кінодокументаліст Сергій Дебижев, кіноактор Кирило Полухін, режисер кіно і телефільмів Каріне Фоліянц, громадський діяч і публіцист Ольга Семенова, продюсер Олександр Гундоров, тележурналіст протоієрей Олексій Комов і помічник благочинного Севастопольського церковного округу РПЦвУ протоієрей Стефан Сломчинський. Президент кінофестивалю – Олена Іваніченко. За даними Кrymr.com, в конкурсну комісію включили двох настоятелів севастопольських храмів РПЦвУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/77601/

Следующая новость
Предыдущая новость

Водка Finlandia в тетрапаках: история бренда, интересные факты и лучшие предложения для покупки Сайт мегаразвлечений и суперпризов Лучший портал с металлургическими объявлениями Биокамины – новинка, заслуживающая внимания Компания, предлагающая различные полиграфические услуги

Публикации