У Сімферополі призупинено виселення української Православної Церкви з храму

01.11.2019 13:34 3

Виселення Православної Церкви України з храму в Сімферополі анексованого Криму призупинено, сказав Крим.Реаліі архиєпископ Сімферопольський і Кримський Климент ПЦУ.

«Сьогодні припинені всі дії по виселенню нас з приміщення. Не можу сказати, що стало вирішальним для такого рішення: листи Комітету ООН з прав людини, адресовані Росії; початок судового процесу в Страсбурзі; звернення людей, які нарешті перестали боятися, до світової спільноти; зустріч з Держсекретарем США Майком Помпео або виступ на ОБСЄ - проте воно є», - зазначив владика Климент.

Раніше повідомлялося, що Арбітражний суд Центрального округу в російській Калузі 14 листопада розгляне касаційну скаргу Управління Кримської єпархії ПЦУ до підконтрольного Росії Міністерства майнових і земельних відносин Криму щодо розірвання договору оренди приміщень Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі.

24 вересня в управлінні російського Міністерства юстиції Криму втретє відмовили в реєстрації українського православного приходу на півострові.

Раніше архиєпископ Кримської єпархії Православної Церкви України Климент повідомив, що влада Криму вимагаює «звільнити приміщення» Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі. Російська влада Криму направили припис про «звільнення приміщень» собору.

У російському Мінмайна Криму пояснили вимогу до Кримської єпархії УПЦ КП покинути будівлю Кафедрального собору в Сімферополі закінченням терміну дії договору з єпархією УПЦ КП, яка перейшла в створену Православну Церкву України.

Комітет ООН з прав людини в якості тимчасового заходу двічі просив Росію не виселяти Кримську єпархію Православної Церкви України з кафедрального собору Володимира та Ольги в Сімферополі.

Влада Криму стверджує, що не отримували рекомендацій ООН по храму ПЦУ в Сімферополі.

Собор Володимира і Ольги Православної Церкви України в Сімферополі

У Кафедральному соборі святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі проводить богослужіння громада Кримської єпархії УПЦ КП, яка перейшла в Православну Церкву України (ПЦУ).

Російське Міністерство майнових і земельних відносин Криму в лютому 2019 року зажадало звільнити будівлю собору, пояснивши це закінченням терміну дії договору з Кримською єпархією УПЦ КП.

Підконтрольний Росії Арбітражний суд Криму 28 червня зобов'язав передати в користування російського Мінмайна Криму приміщення собору. Архиєпископ Кримської єпархії Православної Церкви України Климент повідомив, що оскаржуватиме це рішення.

В середині червня в будівлі храму почалися будівельні роботи, ініційовані Мінмайна Криму і без узгодження з Кримською єпархією ПЦУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/77644/

Следующая новость
Предыдущая новость

Основые тренды в тайской косметики 2018 Игровые автоматы Чемпион Зимняя женская обувь для вашего комфорта В Киевской обладминистрации открыта фотовыставка «Кое-что общее», разбивающая религиозные стереотипы Стартовал 72-часовой молитвенный марафон Украинского межцерковного совета

Публикации