У США започатковують «міністерські наради» з питань сприяння релігійній свободі

30.05.2018 17:53 12

Про це 29 травня заявив Державний секретар Майк Помпео, під час презентації звіту про релігійну свободу в світі.

Майк Помпео проведе спеціальну нараду у Вашингтоні 25-26 липня для започаткування зустрічей на рівні міністрів для сприяння релігійній свободі. За словами Держсекретаря планується співпраця з урядами, релігійними групами та громадянським суспільством для відстоювання принципів релігійної свободи. Основна мета заходу перейти від моніторингу та спостереження до активних дій із захисту та просуванню релігійної свободи. Як повідомив спеціальний Посол США з питань релігійної свободи Сем Браунбек незабаром буде оголошено перелік запрошених осіб, це будуть представники різних країн світу.

Під час брифінгу було оприлюднено звіт «International Religious Freedom Report – 2017», що охоплює собою період з 1 січня по 31 грудня 2017 року. Це щорічний документ, який готує Бюро з питань демократії, прав людини і праці, під керівництвом спеціального Посла США з питань релігійної свободи. Запроваджено такий звіт поправкою «International Religious Freedom Act» у 1998 році. Інформація для звіту збирається посольствами США на основі урядових звітів, інформації від релігійних груп та неурядових організацій, журналістів та правозахисників.

Цього року в США відзначають 20-ту річницю запровадження моніторингу релігійної свободи. 27 жовтня 1998 р. президент Клінтон підписав відповідну поправку. Як зазначається на сайті Держдепу просування ідей релігійної свободи є пріоритетом для чинної Адміністрації Білого Дому.

Презентуючи доповідь спеціальний Посол США з питань релігійної свободи Сем Браунбек назвав декілька країн, які потрапили до особливого переліку (Particular Concern). Серед них Еритрея, Іран, Саудівська Аравія, Таджикистан, Пакистан, Північна Корея та Росія. Особливу увагу в звіті приділено ситуації з народністю Рохінджа у М’янмі. Однак повний список країн, які потрапили до особливого переліку ще не оприлюднено.

З основними висновками щодо України минуло річного звіту згодом можна буде ознайомитись на сайті РІСУ.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/71302/

Следующая новость
Предыдущая новость

Отель для комфортного отдыха во Львове Аренда яхты в Днепре Невероятный гемблинг на суперустройствах Булгары в Татарстане Мульчирование: преимущества и специфика технологии

Публикации