У столиці відкриється виставка копій стінопису дерев'яних церков Галичини Юрія Химича

19.03.2018 21:24 12

У столиці відкриється виставка копій стінопису дерев'яних церков Галичини Юрія Химича

У квітні 2018 року виповнюється 90 років від дня народження видатного українського художника-шістдесятника Юрія Химича (1928-2003). Архітектор за фахом, Юрій Химич створив кілька тисяч графічних аркушів, присвячених історичним містам та пам'яткам архітектури України, Росії, Польщі, Угорщини, Латвії, Литви, Естонії, Фінляндії.
На відзначення 90-ї річниці від дня народження Юрія Химича Національний заповідник "Софія Київська" спільно з галереєю "КалитаАртКлуб" підготували велику виставку творів художника з фондів заповідника та збірки родини художника.
З-поміж величезної спадщини Юрія Химича для показу обрано пам'ятки дерев'яної церковної архітектури Галичини і Закарпаття, 16 з яких у 2013 році були внесені до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.
Крім того, вперше після великої перерви широкому загалу будуть представлені копії стінопису дерев'яних храмів Потелича і Дрогобича, виконані Юрієм Химичем у 1958-60 рр. під час його роботи у відділі історії українського мистецтва Академії будівництва і архітектури УРСР для ілюстрування шеститомної Історії українського мистецтва (1966-70). Також ці копії використовувалися для ілюстрування монографій відомих мистецтвознавців Людмили Міляєвої та Павла Жолтовського, присвячених монументальному живопису України.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Промышленные фильтры обратного осмоса Игумен УПЦ примет участие в вечере смеха Ремонт квартиры в Киеве: быстро и качественно Выбираем зимние ботинки: как выбрать правильно? Подборка фильмов про врачей: торрент-файлы по категориям

Публикации