У столиці відкривається міжнародна конференція про гоніння на Церкву в ХХ столітті

07.02.2018 13:42 6

У столиці відкривається міжнародна конференція про гоніння на Церкву в ХХ столітті

Організатори події - Свято-Успенська Києво-Печерська лавра, Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник, Міжнародний інститут афонської спадщини.
З доповідями виступлять богослови та історики з України, Білорусії, Польщі, Росії, Молдови, Румунії, Чехії, Сербії, Франції, Великобританії та США. Будуть представлені і розглянуті нові відомості на основі архівних джерел про життя і мученицьку смерть Київського митрополита свщмч. Володимира (Богоявленського), а також факти історії гонінь проти Церкви і репресій духовенства в СРСР.
Завдання конференції — вивчення спадщини і мученицького подвигу священномученика Володимира, митрополита Київського і Галицького; пошук, узагальнення та систематизація свідоцтв і джерел з історії гонінь на Православну Церкву та репресій проти православного духовенства за радянських часів; реабілітація та увіковічення пам’яті жертв репресій; осмислення сповідницького шляху Православної Церкви в роки богоборчих гонінь; відродження спадщини і шанування пам’яті святих новомучеників і сповідників Православної Церкви ХХ століття.
Відкриття присвячено 100-річчю від дня смерті першого новомученика в архієрейському сані — священномученика Володимира (Богоявленського).
Перед початком конференції буде звершена літургія в Трапезному храмі на честь преподобних Антонія і Феодосія Печерських (початок о 8.30).
Об 11.30 в палаті Трапезної церкві відбудеться відкриття тематичної фотовиставки. Пленарне засідання розпочнеться о 15.00.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Сервис бытовых услуг Master911 Необычные люстры с абажуром европейского качества Виват-Украина - качественная наградная продукция для любого мероприятия Сайт Casino Tramps подарит удовольствие в бесплатных слотах «Папа для України» відправляє 86 дітей із зони АТО на відпочинок у Хорватію

Публикации