У різдвяних посланнях папа Римський наголосив, що молиться за мир в Україні, а Константинопольський патріарх — що бореться за людську гідність

26.12.2017 19:05 9

У різдвяних посланнях папа Римський наголосив, що молиться за мир в Україні, а Константинопольський патріарх — що бореться за людську гідність

Із центральної лоджії собору Святого Петра у Ватикані папа закликав вірних «побачити в дитячих обличчях, особливо тих, для кого нема місця у “заїзді” сучасного світу», особу народженого Спасителя.
Згадуючи про страждання дітей, спричинених війнами та соціальними кризами у різних країнах світу, Франциск також згадав про страждання українських дітей, які «разом з їхніми сім’ями страждають від насильства, породженого конфліктом в Україні з його важкими гуманітарними наслідки, і ми молимося, щоб Господь якомога швидше дарував мир цій дорогій країні».
Папа також закликав усіх християн, за прикладом Богородиці, св. Йосифа та пастушків з Вифлиєма, «прийняти в особі дитятка Ісуса любов Бога, котрий заради нас став людиною», а також закликав докладати всіх необхідних зусиль, щоб «з Божою благодаттю сучасний світ став більш гуманним, гідним сучасних та майбутніх дітей».
Глава Константинопольського Патріархату патріарх Варфоломій також поширив різдвяне послання 2017 року.
«На жаль, ми знову чуємо спів “Христос народжується” в світі, сповненому насильства, небезпечних змагань, соціальної нерівності та порушення основних прав людини. В 2018 році виповнюється сімдесят років з моменту всесвітнього проголошення прав людини, що після жахливого досвіду та руйнування Другої світової війни, висвітлив загальні високі ідеали, які повинні імперативно поважати всі народи і нації. Однак, ігнорування цієї Декларації триває, різноманітні зловживання та навмисні неправильні тлумачення прав людини підривають їхню повагу та їхню реалізацію. Ми продовжуємо не вчитися з історії, або ми не хочемо вчитися. Ні трагічний досвід насильства чи руйнування людської особи, ні проголошення високих ідеалів людства не запобігли продовженню насильства і війни, розгортанню сили та експлуатації людей людьми», — йдеться, зокрема, у посланні.
«Ми боремося за людську гідність, для захисту свободи і справедливості людини, добре знаючи, що “справжній мир походить від Бога”... На Фанарі ми молимося, щоб наш Господь і Спаситель, який втілився та спустився до рода людського, дарував кожному фізичне та духовне здоров’я в цьому новому році, разом зі спокоєм та любов’ю одне до одного», — наголошує Вселенський патріарх.

Фото apostrophe.ua

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Основные преимущества проверки на полиграфе Виртуальный мир сказочных приключений Особенности и специфика шоссейных квадроциклов Идеальный праздник для вашего ребенка в JUMP PARK Монетная история Николая Первого

Публикации