У рівненському ЦНАПі готові реєструвати релігійні громади

20.03.2019 19:24 0

У рівненському ЦНАПі готові реєструвати релігійні громади

Поки у Мінкульті зволікають з реєстрацією Рівненської єпархії ПЦУ, область готується до прийому документів від релігійних громад. Відомо, що цим займатиметься обласне управління культури й туризму, повідомляє РадіоТрек.

Пакет документів та відповідні заяви прийматимуть за принципом «єдиного вікна» у приміщенні рівненського центру надання адміністративних послуг, що на майдані Просвіти, 2.

У ЦНАПі кажуть, що місце для працівника вже облаштували. Чекають лише офіційного старту процесу, каже заступник начальника управління Тетяна Якобчук: Органом реєстрації релігійних громад у межах Рівненської області визначено управління культури та туризму Рівненської обласної державної адміністрації. Відповідно до узгодженого рішення про співпрацю представник управління працюватиме у нас відповідно до узгодженого графіка роботи центру надання адміністративних послуг. З датою ми ще не можемо визначитись.

Зауважимо, до функцій ОДА належить розгляд заяв і реєстрація статутів релігійних громад, а також надання погоджень іноземним священнослужителям, релігійним діячам для здійснення місіонерської діяльності.

Раніше ці функції здійснювали державні реєстратори в районах та містах.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/75142/

Следующая новость
Предыдущая новость

Правильная компания для посещения бани – как планировать отдых Лазні Львова: традиції та сучасність Торговые полки и стеллажи, готовые модели и под заказ в Киеве Изготовление клише из магния и латуни Удобные и теплые зимние куртки для мужчин

Публикации