У РПЦ заявили, що поки не готові прийняти Папу Римського в Москві

06.06.2019 5:02 0

У Російській Православній Церкві вважають, що умови для візиту Папи Римського Франциска в Москву наразі відсутні.

Про це повідомляє Інтерфакс-релігія.

"Це не на порядку денному наших двосторонніх відносин. У нашій Церкві багато єпископів, священників і вірян ще не готові його прийняти. Ми б не хотіли, щоб наші відносини зіпсувалися через ці настрої. Ми вважаємо за краще йти поступово, без різких кроків", - сказав митрополит Волоколамський Іларіон в інтерв'ю Швейцарському католицькому інформагентству.

Як зазначив глава Відділу зовнішніх церковних зв'язків, відносини між Римо-Католицькою та Російською Православною Церквами розвиваються у позитивному ключі.

Єрарх, зокрема, нагадав про принесення мощей святителя Миколая з Барі в Москву і Санкт-Петербург у 2017 році.

"Це стало для нас подією величезного духовного значення. Вона стала можливою завдяки зустрічі Патріарха Кирила з Папою Франциском в Гавані. Два з половиною мільйони людей вклонилися чесним мощам, люди стояли в чергах увесь день у будь-яку погоду (...) Такі події потрібні, щоб зміцнити наші відносини", - зазначив архиєрей.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/interchurch_relations/76062/

Следующая новость
Предыдущая новость

Які одеські квартири дорожче, а які дешевше Перевозка тел умерших в любую точку мира Потолочный плинтус из полиуретана Юридическая помощь онлайн во всех сферах Почему так популярны курорты Болгарии?

Публикации