У РПЦ заявили, що не зобов'язані підкорятися Константинопольському Патріарху

24.10.2018 9:31 0

Секретар відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського Патріархату Ігор Якимчук заявив РБК, що РПЦ не зобов'язана підкорятися рішенням Вселенського Патріархату. Він не погодився з позицією Варфоломія, що Константинополь має виключні права.

«Православний Вселенський собор не передбачає особливих привілеїв для Константинопольського Патріархату. Крім привілеїв честі, що не дають будь-яких владних повноважень поза межами цієї Церкви. Відповідно, ніякої потреби підкорятися рішенням Константинополя ні у Російської Православної Церкви, ні у будь-якої іншої немає», - пояснив Якимчук.

Нинішню лінію поведінки Варфоломія представник РПЦ охарактеризував як «неправославну католицьку», коли одному з предстоятелів присвоюються якісь особливі повноваження. «Російська Церква не згодна з таким підходом. Він порушує чистоту православної віри», - сказав представник РПЦ.

Додамо, 21 жовтня Патріарх Варфоломій виступив із заявою про те, що не має наміру відступати в питанні надання автокефалії українській Церкви. За його словами, РПЦ рано чи пізно прийме це рішення, «оскільки у неї немає іншого вибору».

Крім цього, Вселенський Патріарх заявив, що знає все про «чорну пропаганду Москви».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/73184/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вебинары, конференции и интенсивы для учителей на одном сайте Стильний жіночій одяг за кращими цінами Библия на любой вкус по выгодным ценам Широкий ассортимент качественных запчастей Казино Вулкан 777 приглашает геймеров протестировать новые автоматы

Публикации