У Росії назвали злочином створення Помісної Української Церкви

26.12.2018 2:49 0

У Росії назвали злочином створення Помісної Української Церкви

Спікер Ради Федерації РФ Валентина Матвієнко назвала «злочином» створення Єдиної Помісної Православної Церкви в Україні і заявила неприпустимість для українських священиків гасла «Слава Україні! - Героям слава!". Як передає УНІАН, про це вона сказала на прес-конференції за підсумками року.

«Подивіться, що вони творять з Церквою. Це ж злочин, що відбувається в Україні, коли світська влада грубо втрутилися в духовну сферу, в діяльність Української Православної Церкви, коли силою зібрали якихось священиків - я вже не знаю, чи можна їх священиками називати, які кричать нацистські гасла: «Слава Україні! - Героям слава». До того ж, нічого не залишилося від духовної, православної віри, яку просто топчуть», - заявила Матвієнко.

При цьому вона обурилась указом Президента України, відповідно до якого «Українська Православна Церква (філія РПЦ - ред) протягом чотирьох місяців була перереєстрована і названа Московською».

«Вони просто ведуть справу до бійні, до громадянської війни. Розумієте, ось у такій атмосфері страху зареєструвати парафію, що є парафією Української Православної Церкви Московського патріархату, нацькувати ось цю зграю нацистів на ці церкви, на цих священиків, на руйнування церков, на силові дії - просто підставити людей під удар», - переконана спікер Ради Федерації РФ. Матвієнко зазначила, що такими діями руйнується Україна, «вони ділять суспільство на правий і лівий берег, вони вводять стан там, де проживає російськомовне населення».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/religion_and_policy/74056/

Следующая новость
Предыдущая новость

Элитные табаки Танж и Фумари теперь по доступной цене в Royalsmoke! Удобная покупка авиабилетов Развлечения, которые приносят реальную прибыль Казино Азино 777 приглашает играть и выигрывать Клуб СуперСлотс для азартных игроков

Публикации