У Римі нагадали, що УГКЦ "дихає двома легенями" – в євхаристійному сопричасті з католицьким заходом та у "пошуку єдності з братами у Володимировому Хрещенні”

05.06.2018 18:43 3

У Римі нагадали, що УГКЦ

Звертаючись до присутніх на молитві, архієрей поділився своїми спогадами про Любомира: “Я мав благодать жити разом з Блаженнішим Любомиром у селі Княжичі, біля Києва, упродовж неповних трьох років. Повертаючись з різних богослужінь чи зустрічей, він, виснажений працею, завжди казав: «Богові дякувати і це вже позаду нас!» Спогад за нами, а майбутність – надія! В усіх розмовах покійного Блаженнішого Любомира проявлялася глибока мудрість, симпатія, лагідність, спокій, батьківська любов, їх пронизував здоровий гумор. Він мав ваду зору, проте втішався проникливим світлом мудрості, пам’яті та віри; віри чистої, щирої, відкритої, прозорої. Одне слово, був батько, що любить своїх дітей”.
Споминаючи історію життя архієпископа Любомира, владика Діонісій наголосив у своїй проповіді: “Блаженніший Любомир провадив цю новітню історії нашої Церкви на основі Ісуса Христа і Його Святого Євангелія; одночасно і на основі патріархів, пророків, апостолів, проповідників, мучеників, ісповідників, посників... Він провадив її на основі Традиції, яка дихає двома легенями, в євхаристійному сопричасті з католицьким заходом, а будучи східними – у пошуку єдності з братами у Володимировому Хрещенні”.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Парафія УГКЦ уклала із злодіями угоду про примирення Газорегуляторный пункт от компании EKOIN Эффективная реклама на улицах Основы ремонта домашней электроники Пасхальное воскресенье. Светлый праздник для всей семьи

Публикации