У ПЦУ назвали альтернативи зрубаним ялинкам і дали поради на свята

23.12.2019 21:21 0

У Православній Церкві України закликали відмовитися від зрубаних ялинок і порадили українцям готуватися до свят духовно. Про це пресслужба ПЦУ повідомила на своїй сторінці у Facebook.

«Ялинка, як і будь-яке інше дерево, рослина чи тварина, є тим Божим творінням, яке разом із людиною радіє події Різдва», — нагошують у ПЦУ.

У церкві назвали альтернативи зрубаним ялинкам: «Найперше, це прикрашання живої ялинки, що росте на подвір’ї, або придбання ялинки у горщику […] По-друге, це композиція з хвойних гілок, які можна зв’язати у форму ялинки: обламування лапника (гілок сосен чи ялин) не шкодить лісу, а його подальша переробка є непоганим екологічним рішенням. Цікавим і креативним варіантом може стати імпровізоване новорічне дерево з усього, що є під рукою в домі».

В ПЦУ закликають ставити штучну ялинку, бо вона може слугувати новорічною окрасою ще зо два десятки років, але при цьому просять памʼятати про правильну утилізацію: «Інакше штучні ялинки, що виготовляються з суміші полівінілхлориду та металу, розкладатимуться у природному середовищі кількасот років. Сьогодні Україна вже рухається в бік цивілізованих країн у питанні сортування та переробки сміття, а тому, попередньо відділивши пластик від металу, можна здавати штучні ялинки на утилізацію шляхом високотемпературного спалення».

Вірян ПЦУ закликає підготуватися до свята духовно: «Чи підготувалися ви насамперед духовно до цього свята: дотримувались посту, примирилися з ближніми, у сповіді щиро покаялися в гріхах, прикрасили себе добрими вчинками, милосердям та любов’ю? Адже Різдво Христове — це набагато більше, аніж зовнішньо створений святковий настрій».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/religious_holidays/78285/

Следующая новость
Предыдущая новость

24 Вулкан зеркало Онлайн кредиты на любые нужды украинцев Компания, завоевавшая доверие азартных игроков! Захоплююче казіно Джокер чекає на вас Табак высокого качества для кальяна от надежного производителя

Публикации