У Птичі віряни УПЦ КП зачинилися у храмі і обіцяють до Великодня туди нікого не впускати

04.04.2018 13:55 3

У Птичі віряни УПЦ КП зачинилися у храмі і обіцяють до Великодня туди нікого не впускати

У селі Птича Дубенського району на Рівненщині парафіяни напередодні зачинилися у церкві і не пускають до неї вірян іншої конфесії. Про це повідомляє Gazeta. ua.

Місцевий храм 2 роки був зачинений через накладений судом арешт. Дубенський суд напередодні зняв арешт з храму. Тому прихильники УПЦ КП та УПЦ (МП) знову конфліктують.

"Церкву в селі арештував Рівненський міський суд у січні 2016-го. Церква належала Московському Патріархату. Більшість людей у селі хотіли перейти до Київського Патріархату, але ті не погоджувались. Тому виник конфлікт, - розповідає сільський голова Ярослав Вознюк. - Тепер селяни дізналися про рішення Дубенського суду зняти арешт з храму. Громада села вирішила, що до Великодня храм не відчинятимуть. Представники УПЦ КП заявили, що прихильники УПЦ будуть, найімовірніше, захоплювати храм, і самі зайшли досередини та закрилися. Церкву зараз охороняє поліція. Силових конфліктів не було. Скільки це триватиме - невідомо".

Міжконфесійне протистояння тривало задовго до рішення суду. Ще з 2014 року.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/land_and_property_problems/70711/

Следующая новость
Предыдущая новость

Конструкция арочного металлодетектора Огромный выбор рюкзаков для украинцев Сердце дома не кухня, а камин Принтер зажевывает бумагу – решение проблемы Как получить живые просмотры на Ютубканале

Публикации