У Порошенка назвали «московською брехнею» твердження Філарета про «таємну угоду» з Патріархом Варфоломієм

25.06.2019 18:19 0

У Порошенка назвали «московською брехнею» твердження Філарета про «таємну угоду» з Патріархом Варфоломієм

В угоді колишнього президента Петра Порошенка і Вселенського Патріарха Варфоломія немає“списку монастирів”, про які заявив владика Філарет на брифінгу 25 червня.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав радник Порошенка та ідеолог автокефалії Ростислав Павленко.

“Прикро, коли шановані люди повторюють московську брехню. В угоді між Україною і Вселенським Патріархатом немає жодного “списку монастирів”, які “мають бути передані Константинополю”. Це маячня”, – наголосив Павленко.

За його словами, Андріївська церква, у якій розташоване Представництво Вселенського Патріархату (фактично, його посольство), є єдиною ставропігією в Україні.

“Представництво зареєстроване в Україні як місія відповідно до українських законів. Її очолює отець Михайло Аніщенко”, – додав Павленко.

Також він спростував закид Філарета про те, що ПЦУ нібито сплачує Константинополю певні “внески”.

“Ані Україна як держава, ані Українська православна Церква (ПЦУ) не платить ані копійки Константинополю (ані з парафій, ані з єпархій)”, – наголосив Павленко.

“Українська Православна Церква (ПЦУ) – автокефальна, тобто незалежна. І від Москви, і від Константинополя, і від інших центрів. Натомість перебуває з ними усіма в єдності як частина православного світу. Це визнають інші Церкви – раніше чи пізніше (як у випадку РПЦ). А ціна брехні – відома. І куди веде брехня – теж відомо”, – резюмував Ростислав Павленко.

Повний текст угоди поширив Сerkvarium.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/church_state_relations/76284/

Следующая новость
Предыдущая новость

Чудеса Афонского старца Ефрема Филофейского Кофе в зернах - удовольствие в каждой чашке На берегу Киевского водохранилища пройдет христианский палаточный лагерь Подари себе счастье Вячеслав Моше Кантор – великий человек современности

Публикации