У понеділок владика Філарет скликає вірян на акцію протесту

10.11.2019 22:21 0

У понеділок, 11 листопада 2019 року, о 9:00 на Європейській площі м. Києва, біля готелю Дніпро, розпочнеться мирна акція протесту проти судових рішень у спробі ліквідації Української Православної Церкви Київського Патріархату ходою до Шостого апеляційного адміністративного суду (вул. Московська, 8).

Таке повідомлення поширила прес-служба УПЦ КП, пише Главком.

В Київському Патріархаті стверджують, що Помісний Собор ПЦУ не створював ліквідаційної комісії УПЦ КП і тому їхня Церква продовжує існувати.

Міністерство культури України, вважають у УПЦ КП, не мало законного права знімати з реєстрації Київську патріархію УПЦ Київського Патріархату, тому що Патріарх Філарет, як керівник цієї релігійної організації не звертався ні про зняття з реєстрації, ні про внесення змін до Статуту. Міністерство вчинило цей незаконний акт самочинно, всупереч закону про свободу релігії.

«Тому, ми протестуємо проти незаконних дій Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія і проти незаконного зняття з державної реєстрації Київської Патріархії УПЦ Київського Патріархату Міністерством культури України за часи правління Президента України Петра Порошенка», - йдеться у заяві прихильників Київського Патріархату.

Нагадаємо, 20 червня, почесний Патріарх Філарет скликав у Володимирському храмі Києва так званий "собор" для відновлення діяльності УПЦ КП.

24 червня Священний Синод ПЦУ прийняв рішення усі парафії та монастирі Києва, якими опікувався Філарет, підпорядкувати Предстоятелю ПЦУ Епіфанію.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/confessional/orthodox_relations/77748/

Следующая новость
Предыдущая новость

Молоді греко-католики створюють спільноту «Покоління Любомира» Купить софтшелл куртку онлайн Ребенок с умными часами всегда под контролем 3 главные ошибки начинающих игроков в клубе SlotoKing Идеальные розовые кроссовки Nike M2K Tekno

Публикации