У Полтаві до краєзнавчого музею передали фронтові речі військових капеланів

28.05.2018 13:57 18

У Полтаві до краєзнавчого музею передали фронтові речі військових капеланів

Відділ новітньої історії Полтавського краєзнавчого музею поповнився новими експонатами – речами, які використовували у зоні бойових дій на Донбасі священики-капелани. Про це повідомляє Голос України.

Ідеться про підрясник, молитовник, хрести, шеврони тощо. Доповненням до цих експонатів стали світлини з передової та ксерокопії документів. Усе те з благословення архиєпископа Полтавського і Кременчуцького УПЦ КП Федора передав музею старший капелан, настоятель храму Різдва Іоана Предтечі з села Марківка Дмитро Луценко.

Науковці та зберігачі фондів згаданої скарбниці минувшини подякували йому за такий дарунок. Водночас було наголошено на тому, що з роками цінність цих експонатів, які засвідчують участь священнослужителів-патріотів у неоголошеній війні з терористами і загарбниками, буде підвищуватися.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/faith_and_weapon/71281/

Следующая новость
Предыдущая новость

Где получить диплом по гештальт-терапии Экспресс займ быстро и выгодно У Софії Київській відкриється виставка «Кольори православ'я. Польща» Який букмекер дає найкращий вітальний бонус в Україні? Что такое гипноз: правда и мифы

Публикации