У парламенті зареєстрований проект закону про пенітенціарну систему, розроблений за участю душпастирів

28.11.2017 15:24 12

У парламенті зареєстрований проект закону про пенітенціарну систему, розроблений за участю душпастирів

Завдяки залученню до праці робочих груп Профільного комітету Верховної Ради представників численних громадських і правозахисних організацій, а також Душпастирської ради з питань релігійної опіки у пенітенціарній системі до законопроекту ввійшли численні статті й пункти, що мають полегшати засудженим суспільну інтеграцію.
До досягнень законопроекту належить ретельне врегулювання діяльності служби пробації, а також посилений «соціальний пакет» для персоналу. Водночас деякі статті викликали суперечки, зокрема про «слідчих мін'юсту», на яких покладається розслідування злочинів, вчинених на території пенітенціарних установ. На думку душпастирів УГКЦ, це суперечить Конституції. Також, кажуть вони, у статтях про структуру Пенітенціарної системи підрозділи соціально-психологічної праці, які виконують провідну функцію виправлення злочинця, взагалі не отримали належної уваги. Наголос зроблено на оперативних і спеціальних підрозділів. «Для безпеки суспільства такі служби необхідні, але невже це вони одні мають виправну функцію для злочинців», - зауважує Пенітенціарне душпастирство УГКЦ.
На думку душпастирів УГКЦ, закон, потребує доопрацювання, щоб забезпечити персоналу, який виконує службу в особливо шкідливих умовах, заходи постійної професійної формації та реабілітації, психологічного і душпастирського супроводу.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Что такое НетГейм? Как подготовить ребёнка к школе BREXIL MIX − отличный водорастворимый комплекс микроэлементов для растений Купить джинсы Pierre Cardin и куртки Columbia в интернет магазине Как не ошибиться с выбором табака для кальяна

Публикации