У Парижі відбулися заходи, присвячені 1000-літнім зв’язкам Київської Русі та Афона

01.02.2018 14:53 6

У Парижі відбулися заходи, присвячені 1000-літнім зв’язкам Київської Русі та Афона

27 січня, у рамках Тижня християнської єдності у Франції, при православному духовно-культурному центрі Парижа Міжнародний інститут афонської спадщини (МІАС) провів духовно-просвітницький вечір на тему «В Саду Пресвятої Богородиці. Русь і Афон: 1000 років духовної єдності».
Понад 170 слухачів, серед яких представники Університету Сорбонна, інших наукових, навчальних і церковних установ і організацій, дізналися про тисячолітні зв’язки Київської Русі та Афона. З лекцією виступив директор МІАС Сергій Шумило, він також провів презентацію видавничих проектів УПЦ і МІАС, присвячених афонській спадщині і прп. Паїсію Величковському. У заході взяв участь вікарій архієпископа Парижа Римсько-Католицької Церкви Жером Боскоул.
29 січня делегація Міжнародного інституту афонської спадщини відвідала одну з найбільших в Європі бібліотек візантійських досліджень, при якій зберігаються фотокопії багатьох стародавніх афонських актів візантійської епохи (в т.ч. пов’язаних і з Київською Руссю). Тут були проведені переговори про співпрацю з професором Олів’є Делуї – керівником науково-дослідного проекту «Архіви Афона» і директором Журналу візантійських досліджень.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Основные преимущества проверки на полиграфе Интересует утепление, отделка или ремонт под ключ балконов и лоджий? Обращаетесь в компанию Алиас-Днепр! Играть на выгодных условиях в Пин Ап казино Широкий выбор разных семян Адвентисти готують наукову конференцію «Журналістика, медіа служіння і медіаосвіта»

Публикации