У Німеччині судять проповідника, "лідера ІДІЛ", за вербування джихадистів

26.09.2017 10:40 3

У Німеччині починається суд над відомим місцевим проповідником Абу Валаа, якого де-факто вважають лідером терористичної групи "Ісламська держава" у ФРН.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на AFP.

33-річний Валаа на прізвисько "безликий проповідник" був заарештуваний в листопаді минулого року через підозри, що він є "центральною фігурою" в процесі підбору бойовиків для ІДІЛ в Німеччині.

Валаа – якого німецька влада офіційно назвала як Ахмад Абдулазіз Абдулла А. - з'явиться перед судом в північно-німецькому місті Целле разом з чотирма співучасниками, яких звинувачують у підтримці ІДІЛ.

Його звинувачують у радикалізації молоді та створенні мережі джихадистів, пов'язаної з терактом на Різдвяному ринку в Берліні.

"П'ять осіб створили панрегіональну салафітсько-джихадистську мережу, в якій Валаа взяв на себе провідну роль представника так званої "Ісламської держави" в Німеччині. Метою мережі було відправити людей до ІДІЛ в Сирію чи Ірак", - заявили прокурори.

Очікується, що суд триватиме до початку 2018 року. Проповіднику загрожує до 10 років позбавлення волі, якщо його визнають винним.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/68378/

Следующая новость
Предыдущая новость

Увлекательная игра на зеркале без блокировок Доставка цветов от настоящих профессионалов Баптисти відзначили 150-річчя церкви у Кропивницькому Печать наклеек по хорошей цене Идеальный сон: выбираем ортопедический матрас

Публикации