У Нігерії кочівники-мусульмани вбили 120 християн-фермерів (оновлено)

19.03.2019 5:09 72

У Нігерії кочівники-мусульмани вбили 120 християн-фермерів (оновлено)

За останні три тижні число загиблих християн в Нігерії внаслідок нападу пастухів з групи фулані збільшилася до 120 осіб. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Christian Post.

В результаті останньої атаки знищено 143 будинки, вбито 52 людини і ще десятки поранено.

Повідомляється, що нападники розділилися на три групи. Перша з груп обстріляла людей, друга підпалила будинки, а третя переслідувала втікачів. Жертвами нападу стали жінки і діти. Інцидент, який стався в понеділок, став наступним після нападу напередодні в селі Унгван Барді в Каджуру. Тоді було вбито 17 християн і спалені десятки будинків. В перший тиждень березня фулані вбили понад 30 християн в селі Карамар, підпалили кілька будинків і церкву. Тоді вони розстріляли 32 людей, які намагалися уникнути пожежі.

Низка недавніх нападів на громади сталася в переважно християнських поселеннях на півдні Кадуни, які належать до етнічної групи адара. Губернатор штату Кадуна Насір Ель-Руфаі ввів комендантську годину від світанку до вечора в районі місцевого управління Каджуру, щоб спробувати стримати насильство. Наприкінці лютого бойовики напали на село Маро, убивши 38 християн і підпаливши їх будинки, а також християнську церкву. Газета Christian Post повідомила, що бойовики Фулані вбили тисячі християн тільки в 2018 році.

Незважаючи на те, що конфлікт не є вузько релігійним, а стосується переважно майнової війни між різними племенами (пастухами-кочівниками і фермерами), що триває понад два десятиліття, проте релігійний чинник є дуже важливим, адже кочівники є мусульманами, а фермери - християнами. Нігерійський єпископ William Amove Avenya наголосив, що атаки пастухів з групи фулані стали більшою загрозою нігерійським християнам, ніж ісламістське терористичне угрупування Боко Харам.

Читайте також: Кровавая бойня между фермерами и пастухами в Нигерии

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/75111/

Следующая новость
Предыдущая новость

Выбираем оборудование для салона красоты Быстрые заработки на азартных играх П'ятидесятники України апробують нову навчальну програму для місіонерів Быстрая доставка покупок из США В Одесі священик УПЦ КП взяв участь у презентації фотовиставки та книги «Якби не війна»

Публикации