У Новиці захоронили на цвинтарі рештки згорілої церкви і вирішили будувати храм з цегли

14.06.2018 16:53 9

У Новиці захоронили на цвинтарі рештки згорілої церкви і вирішили будувати храм з цегли

11 червня, велика зала Народного дому Новиці не змогла вмістити жителів села. На своєму зібранні новичани мали вирішити єдине питання: що робити далі, адже напередодні згоріла церква Преображення Господнього, інформує сайт Vikna.if.

Громада на сході села обрала комітет, який візьметься за організацію будівництва нового храму.

Новичани на зібранні вирішили: негайно зранку наступного дня братися до роботи — прибрати після пожежі подвір'я, захоронити залишки спаленої церкви на сільському цвинтарі. У вівторок до вечора все зробили.

Новяця_2.jpg

У найближчі дні запросять архітектора для обговорення проекту. Нову церкву планують будувати з цегли.

Греко-католицька громада Новиці теж прийшла на збори, щоб підтримати односельчан іншої конфесії у тяжкий для них час. Греко-католицька громада допоможе не лише коштами, але й готова до того, щоб надати храм для православних для проведення таких таїнств як хрещення, вінчання, на той час поки вони збудують свій.

У Новиці наприкінці 1980-х і в дев’яності тривала жорстока боротьба за храм між греко-католиками і православними. Конфлікт завершився будівництвом величного храму УГКЦ.

Пожежу церкви у Новиці ліквідували за вісім годин з восьми одиниць техніки 28 рятувальників.

Новиця_1.jpg

Церква в селі Новиця Калуського району — дерев’яна, пам’ятка містобудування і архітектури місцевого значення. На пожежі врятовано допоміжну будівлю церкви, дзвіницю та 5 поруч розташованих житлових будинків. Вогнем знищено будівлю церкви загальною площі 250 кв. метрів. Причина виникнення пожежі встановлюється.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/temples_church_property/71469/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вийшла електронна версія україномовної Біблії Філарета Наращивание волос с помощью тресс ГДЗ по ОБЖ - восьмиклассник поймет Реєстраційні документи створеного на материку Духовного управління мусульман Криму відправлені на доопрацювання Азино 777 в 2021 году: доступ, игры, турниры

Публикации