У Москві ще один храм прихистив противників режиму Путіна

11.08.2019 12:08 0

У Москві ще один храм прихистив противників режиму Путіна

Клір храму святителя Миколая в центрі Москви - допустив ввечері 10 серпня в храм групу протестуючих, які шукали притулку від бійців Росгвардіі і ОМОНу, повідомляє кореспондент Порталу «Credo.Press».

У храм змогли потрапити кілька людей, які прийшли після узгодженого владою мітингу на проспекті Сахарова до будівлі адміністрації президента РФ на Старій площі.

У цей час на площі вже жорстко затримували людей (до 20 години затримано більше 100 осіб). Заклик здійснити прогулянку по цій площі пролунав на закінчення акції на проспекті Сахарова, що зібрала приблизно 60 тисяч осіб. Як організатори, так і влада визнала її наймасовішою після «болотних» протестів в Москві в кінці 2011 року.

Формальним приводом для руху протесту, яке наростає в Москві, стала необгрунтована відмова в реєстрації в якості кандидатів на вибори в Мосміськдуму практично всіх представників «несистемної» опозиції. Протест значно посилило непропорційне застосування сили владою проти мирних громадян 27 липня і 3 серпня, коли в цілому було затримано в Москві близько 2500 чоловік, при цьому грубо порушувався закон про поліцію.

Фотографію протестуючих, які сховалися в храмі 10 серпня, публікує видання «Медуза».

Під час акції 27 липня укриття протестуючих надав храм РПЦ - Косми і Даміана в Шубіна.

Офіційна Московська Патріархія ніяк не реагує на нову хвилю протестів проти режиму Путіна. Голова Відділу зі взаємодії з суспільством і ЗМІ Московського Патріархату Володимир Легойда розмістив в своєму блозі вранці 10 серпня пост з натяком на своє співчуття діям силовиків проти мирних громадян.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/76811/

Следующая новость
Предыдущая новость

Обозрение сервиса подбора банных заведений в городе Киев Интернет-магазин автозапчастей фав Выбор красок для фасада Sale of hair in bulk. How choose the best product? Доступные ритуальные услуги в Николаев

Публикации