У Москві заявили про спільну заяву християнських лідерів світу в зв'язку з військовими діями в Сирії

19.04.2018 16:12 15

У Москві заявили про спільну заяву християнських лідерів світу в зв'язку з військовими діями в Сирії

Офіційний сайт РПЦ 17 квітня оприлюднив текст миротворчої відозви, узгодженої, як стверджують в Москві, 14 квітня 2018 року під час телефонної розмови Папи Римського Франциска і Патріарха Московського.

Як сказано в повідомленні офіційного сайту РПЦ, текст заяви також підтримали Блаженніший Папа і Патріарх Олександрійський і всієї Африки Феодор II, Блаженніший Патріарх Великої Антіохії й усього Сходу Іоанн X, Блаженніший Патріарх Святого Граду Єрусалима і всієї Палестини Феофіл III, Святіший Папа Олександрійський і Патріарх Престолу святого Марка у всій Африці і на Близькому Сході Тавадрос II, Святіший Патріарх Антіохійський і всього Сходу березня Ігнатій Єфрем II.

Слід зазначити, що на офіційних сайтах Ватикану текст цієї заяви відсутній. Чомусь у списку релігійних лідерів, які підтримали заяву, відсутній Патріарх Константинопольський Варфоломій.

Спільна заява

У нинішній час посиленої міжнародної напруженості ми, спонукувані почуттям відповідальності за мільйони християн, ввірених Богом нашому духовному піклуванню, а також за благополуччя всієї людської сім'ї, об'єднаної спільною долею, виступаємо зі спільною заявою.

Тривалі військові дії на Близькому Сході, в останні роки заподіяли величезні страждання, які забрали життя багатьох тисяч людей і змусили мільйони рятуватися втечею, нині загрожують перерости в глобальний конфлікт.

Наш світ підійшов до небезпечної межі - до реального провалу в міжнародних відносинах і співпраці, яке здійснювалося на благо всієї людської сім'ї.

Очевидно, що жахи світових воєн минулого століття не йдуть ні в яке порівняння з тим, наскільки катастрофічними можуть бути наслідки світової війни сьогодні.

Перед обличчям цієї страшної загрози ми звертаємося до всіх світових лідерів із закликом усвідомити свою відповідальність перед своїми народами, перед людством в цілому і перед Богом.

Ми також звертаємося до країн-членів Організації Об'єднаних Націй і особливо до країн-членів Ради Безпеки із закликом згадати про свій обов'язок перед сім'єю народів і в ім'я Боже благаємо їх подолати розбіжності і спільно працювати заради миру в усьому світі.

Разом ми закликаємо політичних лідерів не допустити подальшої ескалації напруженості, уникнути конфронтації і встати на шлях діалогу.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/70868/

Следующая новость
Предыдущая новость

Биокамины – новинка, заслуживающая внимания Не упустите новинку Где заказать печать открыток? Архієреї Української та Польської Церков відвідали Волинь, аби підтримати парафію спірного храму Европейское гражданство: кратчайший путь

Публикации