У Мексиці землетрус допоміг вченим знайти стародавній храм ацтеків

17.07.2018 14:12 3

У Мексиці землетрус допоміг вченим знайти стародавній храм ацтеків

У Мексиці археологи виявили стародавній храм ацтеків, прихований в піраміді Теопанцолко. Науковцям вдалось віднайти старовинний храм, вивчаючи пошкодження після минулорічного землетрусу. Про це інформує «Громадське».

Виявлений дослідниками храм відноситься до середнього посткласичного періоду, він був споруджений між 1150 і 1200 роком.

Ширина споруди досягає 6 метрів, а довжина — 4 метрів. Вона була створена людьми культури Tlahuica, що населяли центральну Мексику за кілька століть до і під час прибуття іспанських колонізаторів.

На думку вчених, древній храм може бути найбільш раннім серед відомих на сьогодні.

ацтеки.jpg

Науковці зазначають, що їх не здивувало, що храм був побудований під пірамідою: це була досить поширена практика у той час.

Нагадаємо, 19 вересня минулого року у Мексиці стався сильний землетрус магнітудою 7,1. За останніми даними, внаслідок катаклізму загинули понад 330 людей. Більшість людей загинули у столиці Мехіко.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/world_news/71851/

Следующая новость
Предыдущая новость

Вулкан игровые автоматы на деньги — только для смелых Программа Флекс Азартные игры и священное писание Строительные люльки ZLP – 630 с полной комплекцией Лучшие наручные часы

Публикации