У Львові під час ремонту виявили дорогу, викладену з єврейських надгробків

22.06.2018 12:52 0

У Львові під час ремонту виявили дорогу, викладену з єврейських надгробків

У Львові на вул. Єфремова під час ремонту дороги були виявленні численні єврейські надгробні плити, якими, імовірно, вимощено всю вулицю, інформує Zik.

Місцеві кажуть, що ремонт дороги почали позавчора, 20 червня. Після виявлення єврейських нагробних плит – роботи припинили. Помітно, що стара дорога складається з кількох шарів. Верхній вже зняли, а от нижній – встелений цими надгробками, які у більшості повернуті написом вниз. Із тих, що, імовірно, перевернули догори робітники, можна побачити єврейські та польські написи, символи та час смерті (період Другої світової війни). Багато із надгробків вже потрощені від ремонтних робіт.

Як відомо, нацисти використовували такі кам’яні плити для мощення вулиць і площ. Те ж саме робила радянська влада. Сказати достеменно, яка тоталітарна влада зробила це на теперішній вул. Єфремова – складно.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/judaism/71567/

Следующая новость
Предыдущая новость

«Грецький» храм у Ніжині знову відкрив двері для парафіян Клуб Вулкан 24 — отзывы реальных игроков Семинар для йогов по технике медитации Випассана В УАПЦ кажуть, що продали не монастир, а лише частину комплексу Червоногородського замку Фирменная обувь именитого бренда L'CARVARI

Публикации