У Львові мусульмани на Курбан-байрам організовують велике свято

01.09.2017 19:02 6

У Львові мусульмани на Курбан-байрам організовують велике свято

Мусульманська громада Львова запрошує 4 вересня 2017 р. на урочисті заходи, приурочені до відзначення одного з найважливіших мусульманських свят — Курбан байраму.

Організатори: Релігійна громада мусульман Львова, за підтримки Духовного Управління Мусульман А. Р. Крим і Меджлісу кримськотатарського народу, Конгресу азербайджанців України, культурного центру кримських татар у Львові, узбецької діаспори Львова, культурної громади казанських татар, ГО «Кримській дім у Львові», ГО «Селям», БФ «Хайтарма», БФ «Hasene» (Німеччина) та Державного Управління у справах релігій Республіки Туреччина.

У заході в якості гостей візьмуть участь представники органів місцевої влади і партнерських громадських організацій, а також львів’яни з різних культурно-національних об’єднань міста, — повідомляє «Форпост».

Програма заходу:

15.00 – Початок

15.30 – Офіційне відкриття, історія свята, привітання організаторів та гостей заходу

16.30 — Концертна програма

17.00 – Традиційні частування та солодощі

17.30 – Конкурси, розважальна програма, атракціони

20.00 – Закриття

Місце проведення заходу: вулиця Болгарська, 4, центральний парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького (літня сцена в центральної частині парку).

Свято Ід аль Адха (Курбан-байрам) – це свято жертвопринесення, що починається вранці 10 зуль-хіджа за мусульманським місячним календарем і триває чотири дні. Ід аль адха — кульмінація хаджу (прощі в Мекку): прочани виконують обряд жертвопринесення в долині Міна на згадку про жертвопринесення Ібрагіма (бібл. Авраама). Згадка про цю подію є в Біблії і в Корані.

Контакти: координатор заходу — Ернест Абкелямов (093 8743536)

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/other_confessions/islam/68111/

Следующая новость
Предыдущая новость

Особенности модульного строительства в России Где заказать печать открыток? Выбор способа печати этикеток Что делать, когда подросток не хочет учиться Элитные табаки Танж и Фумари теперь по доступной цене в Royalsmoke!

Публикации