У Львові збирають кошти на відновлення фігури «сидячого Ісуса"

04.12.2018 1:01 0

У Львові збирають кошти на відновлення фігури «сидячого Ісуса

У Львові триває XIII Аукціон надій, який щороку успішно здійснює благодійні проекти. У 2018 році студенти Університету банківської справи збиратимуть кошти на відновлення однієї з найцінніших архітектурних пам`яток старовинного Львова - скульптури Ісуса Христа на куполі каплиці Боїмів.
 Про це повідомляють у Львівській галереї мистецтв ім. Бориса Возницького, пише zaxid.net. Нагадаємо, що каплиця Бохмів є філією Галереї мистецтв.

Фігура Ісуса Христа на куполі каплиці встановлена приблизно у 1597-1605 р., до її створення був долучений вроцлавський будівничий Андрій Бемер - видатний скульптор Центрально-Східної Європи.

Пам’ятка є унікальною і має велику архітектурну та мистецьку цінність. На жаль, статуя не реставрувалась близько 400 років та потребує порятунку, йдеться на сторінці галереї у Facebook.

«Аукціон надій» – щорічний благодійний захід, який проводять студенти Університету банківської справи з 2005 року. Для аукціону художники надають свої роботи. Справу уже підтримали Петро Сипняк, Євген Безніско, Василь Бабій.

Благодійній аукціон, на якому будуть зібрані кошти на відновлення скульптури відбудеться у Львові 20 грудня о 17.00 у приміщенні «Bankhotel».

Реквізити для благодійних пожертв: 
ГС «Фонд розвитку банківської освіти та науки»
код ЄДРПОУ 39580281
№ 26000301351005 в гривнях

Реквізити банку:

Філія - Львівське обласне управління АТ «Державний Ощадний банк України»

м. Львів, вул. Січових Стрільців,9

код банку (МФО) 325796

Позначка «Для ХІІІ Аукціону надій».

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/culture/inheritance/73759/

Следующая новость
Предыдущая новость

Игумен УПЦ примет участие в вечере смеха Зачем ставят свечи в храмах? Новогодние игрушки и украшения Справка 302 н для трудоустройства Потрясающие видеослоты от лучших гейм-разработчиков!

Публикации