У Львові для широкої громадськості виконають літургійні твори С. Людкевича

27.02.2018 18:39 0

У Львові для широкої громадськості виконають літургійні твори С. Людкевича

Під керівництвом дириґента Віктора Пилипишина “Літургію” Людкевича виконає вокальний ансамбль Collegium Musicum.
Станіслав Людкевич у своєму музичному творі представив літургію не тільки і не стільки як елемент церковної обрядовості, а як широку спільну справу (грец. λειτουργία — «служіння», «спільна справа»), що є виявом єдності людей у досягненні спільної мети. Це проявилось у структурі циклу, що поєднав у собі мотиви народних пісень та музичні фраґменти з творів різних композиторів (чеських – Алойза Нанке та Вінкента Серсавіє, українських – Дмитра Бортнянського, Михайла Вербицького, Івана Кипріяна, Миколи Лисенка, Віктора Матюка).
Вокальний ансамбль Collegium Musicum був створений на базі однойменної музичної аґенції у вересні 2017, спеціально для прем’єрного виконання виконання “Літургії” Людкевича на фестивалі класичної музики “ЛюдкевичФест”. В репертуарі ансамблю є твори вокальної музики різних епох: від Ренесансу до сьогодення.
Адреса: Меморіальний музей тоталітарних режимів “Територія Терору”, м. Львів, вул. Чорновола, 45 г. Час: 28 лютого о 19:00.
Вхід вільний.

Источник

Следующая новость
Предыдущая новость

Трубы и трубные комплектующие отличного качества от компании ООО «ГК Феррит» Фотомагниты по хорошей цене УПЦ угледіла в парламенті ще один "антицерковний законопроект" ZoogVPN − отличный совершенно бесплатный VPN для Украины Качественная обувь для ваших деток

Публикации