У Львові вшанували пам'ять героя України Василя Сліпака

30.06.2019 1:10 0

У Львові вшанували пам'ять героя України Василя Сліпака

У Львові вшанували пам'ять Героя України Василя Сліпака. Три роки тому, 29 червня 2016 року, Василь Сліпак загинув на Донбасі, захищаючи Україну від російських загарбників, повідомляє "5 канал".

Панахиду за загиблим бійцем правого сектору правили у гарнізонному храмі Петра і Павла. По тому учасники скорботної акції зібралися на Личаківському кладовищі, де похований Василь. На його могилі освятили пам'ятний хрест.

Леонід Кантер, товариш Василя Сліпака, каже: "Сьогодні це найяскравіший приклад чоловіка, людини, яка через 2 тисячі кілометрів від Батьківщини давно тут не живучи, відчув, що це його війна. І все, що тут відбувається, – це теж його проблеми. Не всі, хто живе поруч з війною, це відчувають".

Брат співака Орест Сліпак розповів: "Із початку першого Майдану, Революції Гідності. Василь відсунув все – кар'єру, спів, контракти. Основною була для нього Україна. Він вибрав їхати сюди і захищати. Він казав, що мусить бути там, бо там важко".

Вшанувати пам'ять Василя Сліпака до Львова прибув Петро Порошенко.

Нагадаємо, 2015-го соліст Паризької опери повернувся в Україну і вирушив на фронт. У складі ДУК "Правий сектор" воював у Пісках. Брав участь у боях за Авдіївку. Там був поранений та повернувся до Парижа на лікування. Після реабілітації знову приєднався до своїх побратимів. І 29 червня його життя обірвала куля ворожого снайпера. У лютому 2017 року Василю Сліпаку посмертно присвоїли звання Героя України.

Відео "Україна".

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/state/national_religious_question/76330/

Следующая новость
Предыдущая новость

Нож VICTORINOX – правильная заточка изделий Мужские кожаные сумки – удобство и стиль Де відпочивати на Закарпатті? Большую серебряную ханукию в Днепре измерили для «Книги рекордов Гиннесса» Выбираем качественные часы - Rolex Daytona

Публикации