У Львові вандали понівечили бронзовий міні-макет Святоюрського комплексу

18.06.2019 12:40 3

У Львові вандали понівечили бронзовий міні-макет Святоюрського комплексу

Міні-макет Святоюрського комплексу розміщений біля пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому, що на пл. святого Юра, у Львові. Він складається з самого Собору святого Юра, Митрополичих палат, Митрополичих садів, дзвіниці, курія, пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому. Його встановили для того, аби незрячі могли краще ознайомитись з архітектурною пам’яткою та водночас святинею українських греко-католиків.

Вандали залишили церкву з мінімакету без хреста на головному куполі, а митрополичий сад без дерева.

Нагадаємо, що бронзовий макет Святоюрського комплексу у мініатюрі відкрили 23 листопада 2017 року відкрили. На той час то був другий у Львові макет адаптований для незрячих львів’ян і гостей міста в межах проекту «Львів на долонях», який ініціювала «Українська спілка інвалідів – УСІ». Першою у міні-макеті для незрячих було відтворену львівську Ратуша. Про це повідомляє Галінфо.

Ссылка на первоисточник: https://risu.org.ua/ua/index/all_news/community/vandalism/76184/

Следующая новость
Предыдущая новость

Надгробия и похоронная атрибутика из гранита Печать конвертов на все случаи жизни Смогут ли Flutter Entertainment и Stars Group создать общий бизнес? Надежные кредиты от Moneyveo Блюда грузинской кухни с доставкой на дом в Харькове

Публикации